De veranderingen gaan nu zo snel, dat er geen tijd meer is voor de oude gewoonte ‘Eerst-Lang-Voorbereiden-Dan-Het-Eindmodel’. Mensen en organisaties worden ‘bèta-versies’ die zich permanent blijven ontwikkelen en aanpassen. Permanent Beta dus. Oftewel: Nooit Af.

Dit heeft volgens de auteurs gevolgen voor van alles: de arbeidsmarkt, het onderwijs, de zorgsector….. Een betoog dat zeker de moeite waard is om te lezen. Het inspireert me omdat ik films wil maken over die onderwerpen. Alleen al het eerste hoofdstuk is smullen. Daarin zien we aan de hand van de viswinkel die failliet ging hoe onze economie in elkaar zit. Als iets te ingewikkeld is, zoomen we in tot op een overzichtelijk niveau: de viswinkel. Daarna zoomen we weer uit. Door dat herhaalde malen te doen, snappen we waarom de viswinkel failliet ging. Het laat zich bijna lezen als het script voor een documentaire!

Het boek is te koop in de boekhandel, maar je kunt zelfs gratis een elektronische versie downloaden op https://www.easycratie.nl/nooit-af/