Op woensdag 20 april van 15:00 – 17:00 uur staat de de eerste aflevering van onze documentaire ‘Leren in Leiden’ (Passend Onderwijs) centraal op de filmmiddag van het Leiden Education Fieldlab.

Deze documentaire volgt de weg naar onderwijs waarbij elk kind zich kan ontwikkelen naar zijn capaciteiten. De documentaire inspireert met voorbeelden uit de Leidse Regio hoe je onderwijs kunt aanbieden dat past bij (specifieke behoeften van) het kind. Een ‘must see’ voor leerkrachten en Pabo studenten volgens de makers Jan Stap en René Lamers. “De pedagogiek en didactiek die worden toegepast in het speciaal onderwijs geven rust voor leerkracht en de leerlingen. Een aanpak met elementen die zeker bruikbaar zijn in het reguliere onderwijs, wetende dat dit in een klas met 30 leerlingen veel moeilijker is dan in een klas van 12 in het speciaal onderwijs”, aldus Jan Stap.

Volg je nieuwsgierigheid en maak kennis met andere onderwijsprofessionals die zich bezighouden met het ontwikkeling van kwetsbare kinderen. Pop-in om alleen de film te bekijken, of blijf vervolgens nog hangen in het LEF om je te verdiepen in het nagesprek. Tijdens het nagesprek zoomen we in op de vraag ‘wat kan het reguliere onderwijs leren van deze andere aanpak en hoe kunnen we ervoor zorgen dat we (alle) leerlingen zo goed mogelijk zien en begeleiden?’

Datum: woensdag 20 april 2022
Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Film: Leren in Leiden (aflevering 1)

Reserveer je gratis ticket