Na experimenten met gescheiden inzameling van plastic, is gemeente Leiden op 1 januari 2019 overgeschakeld op na-scheiding. Maar, hoe gaat dat in zijn werk? Wat is het lot van de verschillende kunststoffen? En waar zit hem nou de milieu- en duurzaamheidswinst? Ik maakte er een documentaire over, met financiële steun van het Leids Mediafonds. Die is , maandagavond 20 januari 2020 om 20:00 uur te zien is tijdens het Groene IdeeCafé in Scheltema, Marktsteeg 1 in Leiden.

Verder komen Roel Remkes en Merijn Tinga aan het woord. Uitdagingen van circulair ondernemen Roel Remkes verbindt consumenten en ondernemingen met elkaar aan de hand van de plastic huisjes van Albert Heijn. Een ketenbenadering kan helpen om het circulaire denken te versterken en de keuze voor aanbod en gebruik van plastic te beïnvloeden.

Plastic Soup is Hot Activist en beeldend kunstenaar Merijn Tinga, bestrijdt plastic vervuiling bij de bron door als Plastic Soup Surfer beleidsmakers en bedrijfsleven te confronteren met spraakmakende acties, film en vlogs zoals From Source to Sea, Plastic Paradox en Knetterballen.