Doc - Leren in Leiden

Première Competente Rebellen op 9 november

Door 6 oktober 2022 oktober 20th, 2022 No Comments

De Première van aflevering 4 ‘Competente Rebellen’ zal zijn bij het Leiden International Film Festival in het Kijkhuis in Leiden!

Deze aflevering gaat over mbo-ers die zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen van school. ‘Competente rebellen’ laat vooral zien hoe ze zich ontwikkelen tot sterke mensen die zelf nadenken en die willen stimuleren dat mensen nadenken, naar elkaar luisteren en met elkaar in gesprek gaan. De plek waar dit moois tot stand komt is Studio Moio in Leiden Noord.

We maken er kennis met Soufiane, die onze beeldvorming wil bijstellen over wie de hardwerkende Nederlander is. En met Leyla die andere jongeren helpt om hun ideeën helder op papier te krijgen. En met Thijn die stelt dat het feit dat als mensen hun rechten niet kennen, dat leidt tot kansongelijkheid. En met Amine die pleit voor filosofie op het mbo, omdat hij denkt dat mbo-ers ook voor zichzelf kunnen denken. En hij wil dat mbo-ers ook vanuit verschillende perspectieven leren denken. En met Ries en Sam die een luisterend oor willen organiseren voor jongeren die te maken hebben met seksueel overschrijdend gedrag. En met …..  Kom vooral kijken!

Woensdag 9 november van 15.00-16.30 uur in Kijkhuis 1. Kaartverkoop via de site van het Leiden International Film Festival. De zaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.