Soms is film net
Magie
Overtuigender dan woorden

Jan Stap Film


Met mijn films help ik mensen en organisaties hun doelen te bereiken.

Community art met film

Community art is een benaming die gebruikt wordt voor kunstzinnige projecten rondom sociale vraagstukken. Een echte definitie van dit begrip is er

Read More

Voorlichtingsfilms

Films kunnen erg effectief zijn om doelen te bereiken. Een film doet namelijk iets anders met je dan het lezen van een

Read More

Bedrijfsfilms

Om een film te maken, wil ik me liefst eerst inleven in uw bedrijf of organisatie. Wat maakt dat u een plek

Read More

  • Je hebt een prachtige combinatie van professionele sturing en aandachtig luisteren ingezet. Zodat het resultaat in mijn ervaren een compleet en authentiek beeld schetst. Wat je levert is meer dan ik mij kon voorstellen en wensen toen we begonnen.

    Desiree Rosier, Kwintessentieel

  • Ik ken Jan als denker, maar vooral ook als een filmmaker die de kern van complexe processen klip en klaar in beeldtaal weet vast te leggen. Heel knap en overtuigend. Ben dan ook blij dat Jan mijn collega is in Waterzaken!

    Ingrid Zeegers, Portretten in Woorden

  • Voor een crowdfundingsactie heeft Jan een prachtige film gemaakt over wanderen. Veel dank en bewondering voor zijn geweldige talent om vorm te geven aan een nog niet geheel uitgekristalliseerd idee, zijn oog voor detail en zorgvuldigheid. Fijn om met je te werken Jan en bedankt voor je geweldige inzet!

    Fleur van den Berg, Wanderen

[]

Over Jan Stap

Filmmaker uit Leiden


Wat drijft me?


Film heeft iets magisch. Een goede film is overtuigender dan woorden. Met film kan ik mensen en organisaties helpen hun doelen te bereiken. Dat boeit me. Voordat ik ging filmen werkte ik al als zelfstandig adviseur op het gebied van afvalmanagement, toezicht en opsporing en milieuzorg. Ik startte daarvoor in 1998 een bedrijf Jan Stap Onderzoek & Communicatie. Het komt nog regelmatig voor dat men een beroep op mij doet vanwege mijn kennis over dit onderwerp. Tijdens dit onderzoeks- en advieswerk kwam ik in aanraking met het medium film. Het bleek een welkome aanvulling op het werk dat ik deed. Het groeide al snel uit tot een filmproductiebedrijf onder de handelsnaam Jan Stap Film.